Dalmacija Wine Expo - 29. i 30. travnja u Makarskoj

Makarska će ponovo biti središtem okupljanja zaljubljenika u vino, hranu i umjetnost.

Dalmacija Wine Expo će se odžati u Makarskoj 29. i 30. travnja te će ponovo biti središtem okupljanja zaljubljenika u vino, hranu i umjetnost. U svom drugom izdanju manifestacija će okupiti više od 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja, zatim mnoštvo predstavnika vrhunskih restorana i hotela, hrvatske top kuhare te uglednike iz poslovne, političke i kulturne scene.

Nakon uspješno organiziranog prvog festivala u 2010., ove godine Dalmacija Wine expo donosi niz noviteta. Izložbeni dio sajma pružit će pregled dalmatinske enogastro scene, a predstavit će se i izlagači iz ostalih dijelova hrvatske te inozemstva. Po prvi puta ocijenjivati će se maslinova ulja na natjecanju pod nazivom „Olea Croatica“. Inovativno ocijenjivanje vina „Perfect Match“, koje je prošle godine naišlo na izvrsne reakcije u vinskim krugovima biti će centralni događaj dana u kojem će voditelji dalmatinskih restorana i predstavnici medija ocijeniti vina na temelju sparivanja s uobičajenom dalmatinskom gastro ponudom.

Pomno birani glasači, zaljubljenici u hranu, glasovanjem će odabrati najbolje restorane Dalmacije, dok će na događanju pod nazivom „Zvijezde kuhaju“ ponajbolji hrvatski kuhari omogućiti gostima da uživaju u vrhunskoj gastronomiji po prihvatljivim cijenama. Nizom edukacija i stručnih predavanja tijekom sajma organizatori žele potaknuti širenje i razmjenu znanja o gastronomiji. Program će upotpuniti niz kulturnih događanja, poput koncerata i izložbi.

X